vijesti

Zapovjednik iranskih snaga Kuds: Palestinci bi trebali planirati upravljanje svim okupiranim teritorijama

Zapovjednik snaga Kuds, Revolucionarne garde Irana, i nasljednik generala Kasima Sulejmanija, general Ismail Kaani, rekao je danas da Palestinci trebaju planirati upravljanje svim okupiranim teritorijama, a da bi Izraelci trebali razmišljati o napuštanju te zemlje.

Brigadni general Kaani rekao je to danas tokom ceremonije održane povodom 40. dana od preseljenja na drugi svijet njegovog zamjenika, brigadnog generala Mohammada Hedžazija.

„Poruka palestinskog otpora i međunarodnog otpora od sada pa nadalje jeste da Palestinci moraju napraviti neophodne planove da vladaju cijelom palestinskom zemljom, uključujući teritorije iz 1948. i 1967. i Gazu“ – rekao je on.

„Bez sumnje, cionistički režim mora razmisliti kada će predati kontrolu okupiranih teritorija Palestincima, a njihova administracija bit će uklonjena s njih“ – dodao je iranski general.

„Preporučujem cionistima koji su prodali kuće u Evropi i Sjedinjenim Državama i došli na okupirane teritorije da se vrate odakle su došli i da ponovo izgrade sebi kuće prije nego što poskupe“ – kazao je Kaani.

Prema zapovjedniku snaga Kuds, brojni infrastrukturni objekti na okupiranim teritorijama bili su u dometu palestinskih raketa tokom posljednjeg rata u Gazi, ali grupe otpora ih nisu gađale, znajući da neće proći mnogo vremena kada ih one budu koristile.

Kaani je istakao da su Palestinci djelovali tako moćno da je cionistički režim preklinjao svoje saveznike da kažu Palestincima da zaustave rat.

Nezapamćen broj raketa palestinskih grupa otpora pogodio je teritorije pod kontrolom cionističkog režima u posljednjem sukobu, u odgovoru na izraelsku agresiju na Gazi i protjerivanje palestinskih porodica iz Jerusalema Al-Kudsa.
Izvor

Show More

Leave a Reply

Back to top button