sport

TO MOGU SAMO NAJVEĆI: Michael Jordan donirao 100 miliona u borbi protiv rasizma, Jennifer Aniston 1 milion

Legenda NBA lige, Michael Jordan najavio je da će donirati 100 miliona dolara organizacijama koje se bore protiv rasne nejednakosti.

Michael Jordan i Jordan Brand će tijekom idućih 10 godina donirati 100 miliona dolara organizacijama angažiranim na borbi za rasnu jednakost, socijalnu pravdu i bolji pristup obrazovanju, stoji u njegovoj objavi.

Jordan se nedavno putem društvenih mreža oglasio i u povodu smrti Georgea Floyda, a sada je odlučio pružiti konkretnu pomoć.

Lično bogatstvo Michaela Jordana, koji se smatra najvećim igračem u povijesti NBA lige, i vlasnika franšize Charlotte Hornets, procjenjuje se na 2,1 milijarde dolara.

“Jordan Brand je više od jednog čovjeka. To je oduvijek porodica. Mi smo ponosna porodica koja je prevladala prepreke, koja se borila protiv diskriminacije u zajednicama širom svijeta i koja svakodnevno nastoji izbrisati mrlje rasizma i posljedice nepravde. Crni životi su bitni. Ovo nije kontroverzna izjava. Sve dok ukorijenjeni rasizam, koji institucijama u našoj državi dopušta kardinalne greške ne bude iskorijenjen, bit ćemo angažovani na očuvanju i poboljšanju života crnaca”, poručila je bivša zvijezda Chicago Bullsa i šesterostruki NBA prvak.

Američka glumica Jennifer Aniston također je donirala milion dolara humanitarnoj organizaciji Color of Change u znak solidarnosti s pokretom Black Lives Matter. Zvijezda televizijske serije Prijatelji značajnu je donaciju dala kako bi iskazala svoju podršku pokretu Black Lives Matter nakon smrti Georgea Floyda.

Izvor

 

Show More

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close