kulturavijesti

SDA učesnike jučerašnjeg performansa nazvala “odvratnim i nastranim egzibicionistima”

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo oglasio se saopćenjem u kojem su oštro osudili jučerašnje održavanje performansa na Trgu Susan Sontag u Sarajevu koji je zaprepastio prisutne građane.

“Nezapamćene scene razvrata i vulgarnosti koje su uznemirile građane Sarajeva, odražavaju karakter događaja koji Edin Forto, premijer KS naziva ‘festivalom demorkatije’. Odvratni performans ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, sramota je za grad koji čini kulturno središte regiona, prepoznatljivo po spoju istočne i zapadne kulturne tradicije”, poručili su iz SDA.Dodali su da, kakve god izlike ponudili Konaković i njegovi ministri, historija će poput nevolja i katastrofa koje su u prošlosti morile Sarajevo, zapamtiti i Konakovićevu tragičnu vladavinu, koja je gradu heroju priredila nesvakidašnje poniženje.

“Jučerašnja parada koju je budžetskim sredstvima finansirao premijer Forto, predstavlja odjavnu špicu i posljednji pozdrav jednoj raskalašenoj i nakaradno sklopljenoj vlasti, koju su sponzorisali bjelosvjetski razvratnici i pokvarenjaci. Vlast koja podupire nastrane egzibicioniste koji ulicama glavnog grada proganjaju njene građane, neće ‘preživjeti” oktobar'”, naveli su iz SDA.

Podsjećamo, jučer je održan performans na Trgu Susan Sontag u Sarajevu koji je zaprepastio prisutne građane, s obzirom na to da je obnaženi muškarac hodao trgom.

Organizatori su se izvinili, a Vlada KS se ogradila od ovog događaja.

Izvor

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
%d bloggers like this: