Bosna i Hercegovinapolitikavijesti

Šarović podnio neopozivu ostavku, ovlaštenja predsjednika SDS-a preuzeo Milan Miličević

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović je na sjednici Glavnog odbora SDS-a danas u Bijeljini potvrdio ostavku i sva ovlaštenja, do izbora novog lidera stranke, prenio na predsjednika GO Milana Miličevića.

Glavni odbor SDS-a je danas donio odluku o ulasku u unutarstranačke izbore.

Miličević je rekao da je njegova prava obaveza da Glavnom odboru na sjednici koja će biti vrlo brzo održana predloži tim koji bi se trebao zvati vršioci dužnosti Predsjedništva SDS.

Po njegovim riječima, to će biti tim koji će voditi stranku do okončanja unutarstranačkih izbora, na kojima će biti birani svi, od mjesnih odbora, pa do predsjednika SDS-a

Miličević je naveo da su ovo ustvari i redovni unutarstranački izbori koji se po statutu SDS-a inače održavaju nakon svakih općih izbora.

Miličević je rekao da SDS nije zadovoljan rezultatom proteklih izbora.

Poručio je da je politički stav SDS-a jasan.

– Nemamo namjeru na bilo koji način biti saradnici režima protiv kojeg smo se borili. Da bi borba protiv režima bila kvalitetna i dobra, a u cilju bolje pozicije Republike Srpske i standarda ljudi koji u njoj žive trebamo modernizovati način rada stranke, jer se dosadašnji način pokazao neefikasan – istaknuo je Miličević.

Mirko Šarović je kazao da je kao predsjednik stranke u skladu sa Statutom SDS-a prenio svoja predsjednička ovlaštenja na Milana Miličevića. Istaknuo je da je važno da su sve odluke na današnjoj sjednici GO bile jednoglasne.

– Svi ostajemo na okupu i stranka iz ovog treba da izađe jača. Ja ću dati punu podršku ovom procesu – poručio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

(Fena)

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
%d bloggers like this: