Režiser kriza u BiH: Licemjerni ‘mirotvorac’ Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je 'zamolio' lidera SNSD-a Milorad Dodika da se politički predstavnici iz RS vrate u institucije BiH

Time je još jednom potvrđeno da je Vučić režiser svih kriza u BiH.

Vučić je molbu Dodiku uputio nakon oštrih upozorenja EU Srbiji, ali i nakon što je dao obilatu ‘argumentaciju’ i opravdanja dosadašnjih poteza Milorada Dodika koje je svjetska javnost ocijenila kao put u oružani sukob.

Sankcije uvedene Dodiku predsjednik Srbije je nazvao užasnim presudnom koji jedino može da donese “katastrofalne posljedice po razvoj odnosa između tri naroda i dva entiteta u BiH, ali i šire, u cijelom regionu”.

Sve dok Vučić tvrdi da cjelokupna svjetska javnost laže s ciljem prebacivanja krivice na RS, jasno je da on sam laže kada govori o očuvanju mira i stabilnosti. Tako naime, nekada ponosni četnika, a danas samozatajni mirovnjak svoju političku retoriku gradi na tobožnjem pomirenju dok istovremeno veliča genocidnu politiku.

Samo naivni mogu povjerovati u to da njegove zadnje namjere u vezi BiH ne idu u pravcu njene destabilizacije i disolucije.

Uostalom, govorimo o autoru izjave “100 muslimana za jednog Srbina”. Vučić je bio, i to sa ponosom isticao, na mjestu odakle su snajperskim hicima revnosno ubijani građani Sarajeva, ali i na mjestu odakle je sijana najveća ratnohuškačka propaganda pod mentorstvom Riste Đoge, od koga je Vučič izgleda naučio mnogo jer teško da je par godina kasnije mogao postati Miloševićev ministar informisanja. Za takvo nešto je trebalo biti rođeni lažov. Vučić je to bio, kao što je i danas.
Izvor

Exit mobile version