politika

Radmanović za Oslobođenje: Za nedostatak dogovora su krivi stranci i SDA – Stalno plače za bonskim ovlastima

Najmoćnija politička čaršija uvijek krivi druge, kaže za Oslobođenje Nebojša Radmanović

JELENA MILANOVIĆ

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH i potpredsjednik SNSD-a za nedostatak dogovora krivi strance i jednog od partnera – SDA.

Na pitanje ko nama u BiH brani da se dogovaramo bez posrednika te čemu buka zbog dolaska Christiana Schmidta i želje da on bude posljednji visoki predstavnik kad nismo ispunili postavljene uslove kaže:

– Kada pročitate zvanične izjave iz SDA, od njihovih funkcionera do obavještajne službe, biće vam jasno da stalno kukaju i plaču za ulogom međunarodne zajednice. Eto ko brani da se sami dogovaramo. Čim tražite posrednika sa strane, izražavate skepsu za dogovor unutar BiH. Ako još tražite, a stalno se traži da visoki predstavnik upotrebljava tzv. bonska ovlaštenja, čija je legalnost upitna pogotovo bez saglasnosti Savjeta bezbjednosti, opet vidite ko brani da se dogovaramo. Onda najmoćnija politička čaršija, a to je Sarajevo, gurne priču da su drugi krivi. To je onaj stari štos: držite lopove dok se mi bavimo drugom pričom. Glavni krivac što se nismo dogovorili da funkcioniše BiH, ne da pravimo koalicije i programske saradnje jer znamo da je to nemoguće, jeste SDA, kazao je Radmanović za Oslobođenje.

Kompletan intervju sa zamjenikom predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH i potpredsjednikom SNSD-a, u kojem govori o konačnoj presudi Ratku Mladiću, Haškom tribunalu, odnosima koalicionih partnera, aferama ali i o tome planira li pokušati da se vrati u u Predsjedništvo BiH iduće godine, možete čitati u današnjem printanom izdanju Oslobođenja.
Izvor

Show More

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button