politika

Prijetnja Fahrudina Radončića ambasadoru Pakistana

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je danas na vanrednoj konferenciji za novinare da je od direktora Službe za poslove sa strancima BiH Slobodana Ujića tražio da utvrdi tačan broj ilegalnih ekonomskih migranata kako bi se krenulo u proces njihove deportacije iz BiH.

Radončić je prvo najavio poduzimanje oštrih mjera protiv migranata, a onda je izrekao skandaloznu prijetnju pakistanskom ambasadoru, odnosno Pakistanu.

“Pouzdano znam da pojedine zemlje, kao Pakistan, neće biti kooperativne u ovoj priči, a najviše ekonomskih migranata imamo iz Pakistana i Afganistana. Ako odbiju da sarađuju, ja ću tražiti da se pakistanski ambasador proglasi personom non grata i da se uputi u svoju državu. Mi ne možemo izigravati bespomoćnu vlasti”, zaprijetio je Radončić.

S tim riječima pokazao je da, Radončić nema ispravno razumijevanje međunarodnog prava, a drugo, on pokušava uništiti prijateljske odnose s Pakistanom. Zaista je veliko poniženje za Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake da se naš ministar sigurnosti ovako skandalozno odnosi prema diplomatskom predstavniku zemlje koja nam oduvijek bila prijatelj, zemlje koja je pružila nesebičnu podršku našem narodu u odbrani agresije i genocida.

Umjesto da se ponaša kao Dodik, Urban i itd. , trebao bi poboljšati svoje razumijevanje od fenomen imigracije. I on je dobro svjestan da je uništavanje Bliskog Istoka, više ratova i kriza u posljednjih dvadeset godina najvažniji faktor migracije. Prst krivice mora biti na tvorcima kriza, a ne na žrtvama kriza. Idite kod onih koji su podržali svrgavanoj Afganistana, Iraka, Egipta i dali sve od sebe da svrgnu Siriju i Jemen. Umjesto da cilja jedan ambasadora muslimanske zemlje poput Pakistana, ministar sigurnosti treba pokazati   prstom na zemlje koje podržavaju terorizam, oni koji poslali oružje i  opremu i podržavali su javno teroristi kako bi uništavali  muslimanske zemlje da bi stvaraju novi svjetski poredak.

Show More

Leave a Reply

Back to top button