zdravlje

PREMINUO SVEŠTENIK KOJI JE UČINIO NEŠTO PO ČEMU ĆE GA PAMTITI ČITAVA NACIJA: Odrekao se respiratora da spasi mlađeg pacijenta…

"Don Đuzepe je umro kao pravi sveštenik. Duboko sam dirnut što se on odrekao pomoći da bi je dodijelio nekome mlađem od njega", rekao je zdravstveni radnik staračkog doma iz ovog mjesta za časopis "Araberara".

Italijanski sveštenik iz mjesta Kasnigo u provinciji Bergamo preminuo je od virusa korona nakon što se žrtvovao za mlađeg pacijenta.

Don Đuzepe Berardeli (72) odrekao se respiratora koji mu je kupila njegova zajednica i ustupio ga bolesniku koji nije ni znao za ovaj milosrdni čin samopožrtvovanja.
“Don Đuzepe je umro kao pravi sveštenik. Duboko sam dirnut što se on odrekao pomoći da bi je dodijelio nekome mlađem od njega”, rekao je zdravstveni radnik staračkog doma iz ovog mjesta za časopis “Araberara”.

Berardelija su vjernici u njegovom mjestu mnogo voljeli. Bio je poznat po tome što je pomagao ljudima sa finansijskim problemima, a često su ga viđali kako vozi motocikl.

Junak koji nije htio nikakvu slavu za sebe, preminuo je u bolnici Lovere. Do sada je u Italiji od virusa korona život izgubilo najmanje 30 sveštenika, od čega 16 u Bergamu.

Izvor

Show More

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close