vijesti

Palestinska zajednica: Ogorčeni smo na nerazumijevanje, bahatost i izjednačavanje žrtava i zločina

Povodom teksta koji se jutros pojavio u vijestima bh.medijskih kuća, a tiče se smrti palestinskog borca za slobodu, Ramadana Šalaha, Unija Palestinskih zajednica u Evropi, Udruženje “Palestinska zajednica u BiH” te Udruženje “Bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva” informišu javnost o slijedećem:

“Iznenađeni smo da mediji u BiH koji dobro znaju kako je biti žrtva zločina i genocida olako proglašavaju teroristima ljude koji su, iako i sami u teškoj situaciji, pomagali i podržavali BiH. Ogorčeni smo na takvo nerazumijevanje, bahatost i izjednačavanje žrtava i zločina.

Rahmetli Šalah je bio generalni sekretar organizacije koja se zajedno sa ostalim palestinskim organizacijama borila i bori se za mir, slobodu i ravnopravnost, a protiv izraelske okupacije, nasilja i zločina.

Licemjerno je Šalaha nazivati liderom terorističke organizacije, a zanemariti zločine i genocid koji palestinci trpe godinama i to u zemlji svojih očeva, ali i u izbjeglištvu.

Ramadan Šalah bio je borac za slobodu, mir i palestinsku državu. Njegov odlazak je prerani i veliki gubitak za palestinski narod čija borba za život dostojan čovjeka traje već decenijama”, saopćeno je.

Izvor

Show More

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close