vijesti

Mustafa ef. Cerić uputio pitanja Gordani Tadić uz poruku: Sram vas bilo!

Intrevju za Face TV glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić na svom Facebook profilu prokomentirao je kratko i bivši reisu-l-ulema IZ u BIH Mustafa ef. Cerić.

Njegov komentar prenosimo u cijelosti:

Pitanje dana

Za javnu tužiteljicu Gordanu Tadić: smijete li uhapsiti Milorada Dodika za javno priznanje da prati opoziciju, kao i za napade na Ustav Bosne i Hercegovine koji su mnogo glasniji i jasnije od napada od takozvanih vehabija?

Smijete li uhapsiti Dragana Čovića što svakodnevno širi mržnju protiv izabranog člana predsjednika Željka Komšića, optužujući ga da je nelegitimni Hrvat? Nije li to širenje nacionalne mržnje?

Ne smijete, naravno, jer smijete udariti na Bošnjake zato što je cijela igra oko Bošnjaka!

To što radite gospođo Tadić nije pravda već coup d’état!

Sram vas bilo!

Tokom gostovanja na Face TV, glavna tužiteljica Tužilastva BiH Gordana Tadić potvrdila je da u državnom tužilaštvu postoji predmet u vezi revizije presude BiH protiv Srbije koji obuhvata Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Mladena Ivanića.

Bakir Izetbegović je danas nakon privođenja Fadila Novalića burno reagovao, ali kako kaže Tadić to nije prvi put.

Naime, prema njenim riječima to je počelo nakon njenog imenovanja, a to je zato jer zna da u Tužilaštvu BiH “protiv njega postoji prijava i da su u tom predmetu tadašnji članovi predsjedništva Dragan Čović i Mladen Ivanić, a prijavu podnio Murat Tahirović”.

Također je jasno kazala da Izetbegovićeva reakcija koja je uslijedila nakon hapšenja shvata pritisak i prijetnju.

“To je prijetnja i pritisak i želja da neko drugi dođe na mjesto glavnog tužioca. Ne znam ko bi gospodinu Bakiru Izetbegoviću više odgovarao – rekla je glavna tužiteljica Tadić.

Izvor

Show More

Leave a Reply

Back to top button