vijesti

Mjesecima držali djecu zatočenu u kući zbog straha od korone: Vrata su prikovali daskama

Porekli su na sudu da su djeca bila prisilno zatvorena te su rekli da su mogla izaći van družiti se s prijateljima ako su željeli

Sud u Švedskoj oduzeo je roditeljima troje djece u dobi od 10 do 17 godina jer su ih mjesecima držali izoliranima zbog straha od koronavirusa. Naime nisu im dopustili da izlaze van iz svog doma u gradu Jönköpingu i to pet mjeseci, te su na vrata prikovali drvene daske, a djecu su zatvorili u njihove sobe gdje su im donosili hranu.

Sud je stoga odlučio da djecu izdvoji iz obitelji. Prema dostupnim informacijama, roditelji ne pričaju dobro švedski, a zemlja iz koje dolaze je imala mnogo strože restriktivne mjere. Roditelji su sudu rekli da su se uplašili zaraze. Porekli su da su djeca bila prisilno zatvorena te su rekli da su mogla izaći van družiti se s prijateljima ako su željeli. Kazali su i da su im omogućili nastavak školovanja od kuće, piše The Local.

No sud je rekao kako nema razloga da ne vjeruje najstarijem djetetu koje je ispričalo kako su na vrata prikovali daske te da su im roditelji zabranili da idu van ili u školu.

Izvor

Show More

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close