politikavijesti

Milanović: Neću dozvoliti obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Hrvatske Zoran Milanović izjavio je kako neće dozvoliti obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Napise u stranim medijima kako će Hrvatska biti jedna od država u kojima će se obučavati pripadnici ukrajinskih oružanih snaga, komentirao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović koji je poručio kako ne želi Hrvatsku dublje uvlačiti u ratni sukob koji se odvija između Ukrajine i Rusije na ukrajinskom teritoriju, prenosi agencija Anadolija.

“Ne podržavam upetljavanje Hrvatske u ovaj rat više nego što treba. Korektni smo, solidarni i to je to, dalje od toga ne. Kao vrhovni zapovjednik neću to odobriti. To je dovođenja rata u Hrvatsku”, poručio je danas Zoran Milanović.

Hrvatski predsjednik je rekao novinarima kako još nije čuo za prijedlog da Hrvatska bude zemlja u kojoj će se obučavati ukrajinski vojnici.

“Unaprijed kažem, nemojmo ići u to”, zaključio je.

Dodao je kako nema uticaja na moguće donacije koje će Hrvatska upućivati u narednom periodu prema Ukrajini, ali je naglasio da sredstva koja idu iz budžeta za Hrvatsku vojsku trebaju biti nadomještena za njeno normalno funkcioniranje.

(Agencije)

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
%d bloggers like this: