nauka

Kako je Bahrudin stigao do diplome na najprestižnijem univerzitetu u Americi i osvojio veliku nagradu

Kao uspješan student ovog fakulteta, nagrađen je i posebnom nagradom "Order of the Lepton"

Alumni učenik Međunarodne srednje škole Richmond Park u Tuzli Bahrudin Trbalić diplomirao je ove godine na Odsjeku za fiziku na najprestižnijem svjetskom univerzitetu MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kao uspješan student ovog fakulteta, nagrađen je i posebnom nagradom “Order of the Lepton”.

Nagrada se dodjeljuje studentu završne godine koji na najbolji način predstavlja ovu zajednicu i posjeduje osobine koje ovaj fakultet njeguje, poput uzajamne saradnje i ljubavi prema nauci i podučavanju.

Kako se navodi u saopćenju, Bahrudin je ovu nagradu zaslužio značajnim doprinosom Odsjeku za fiziku, trudom i zalaganjem u radu sa studentima kroz razne aktivnosti.

– Za vrijeme svog studija, Bahrudin je radio u laboratoriju, nesebično pomažući studentima, organizujući kampove fizike u mnogim državama, a svojim radom i uspjesima ostavio je dubok trag u historiji ovog fakulteta. Kao uspješan student, Bahrudin će svoje školovanje i doktorat nastaviti na prestižnom Univerzitetu Stanford u Stanfordu – saopćeno je iz Međunarodne škole Richmond Park u Tuzli.

Izvor

Show More

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close