sport

JUTARNJI NA MJESTU NEIZMJERNE TUGE U LOS ANGELESU Fanovi se opraštaju od Kobea: ‘Zbog njega sam vjerovao da su i nemoguće stvari moguće!’

Legendarni američki košarkaš Kobe Bryant (41) poginuo je u nedjelju u padu helikoptera u blizini Los Angelesa, zajedno sa svojom 13-godišnjom kćerkom Giannom te sedam putnika i posade helikoptera.
Helikopter se srušio u nedjelju oko 10 sati ujutro iznad brdovitoga terena u Calabasasu u Kaliforniji, oko 65 km sjeverozapadno od Los Angelesa.

– Nije bilo preživjelih. Imamo potvrdu koja pokazuje na to da je u helikopteru bilo devet ljudi, pilot i osam putnika – izjavio je na konferenciji za novinare šerif Los Angelesa Alex Villanueva.
Ova šokantna vijest zavila je u crno košarkaše fanove diljem svijeta, ali nigdje više nego u Los Angelesu u kojem je Bryant proveo cijelu karijeru igrajući za LA Lakerse.

Otkad je objavljeno da je Bryant poginuo fanovi se okupljaju pred kućom Lakersa u Staples centra i ostavljaju dresove s njegovim imenom, cvijeće, svijeće i u tuzi se prisjećaju sportske ikone ne samo tog grada, nego i cijelog svijeta.
Ogromne fotografije bivše zvijezde LA Lakersa prikazane su na monitorima ispred arene, gdje je Bryant igrao većinu svoje NBA karijere. Preko zvučnika su se čuli neki od njegovih intervjua, a održana je i minuta šutnje.

On je bio poput člana obitelji u našem kućanstvu. Molio sam se da je ovo lažna vijest. Trebat će mi dugo da to prihvatim’, rekao je 41-godišnji Jerson Castillo u suzama. Kad je čuo za smrt Kobea Bryanta, ostavio je sve što je radio i odmah došao do arene.
Fanovi su slomljeni i zbog vijesti o pogibiji Bryantove kćeri, koja je bila s njim u helikopteru.

– Slomljeno mi je srce zbog njegove kćeri koja je imala tako obećavajuću budućnost. To je jako tužno – kažu.
Gennesys Cabral, 28-godišnji broker koji živi u blizini Staples centra kaže da je i on požurio prema tom mjestu kad je čuo za nesreću.
‘Šokirao sam se. Počeo sam paničariti i plakati. Zbog njega sam vjerovao da su i nemoguće stvari – moguće’, rekao je Cabral, prenosi The Guardian.

Izvor

Show More

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close