vijesti

John Kelly nazvao je Trumpa ‘najneispravnijom osobom’ koju je ikad upoznao: izvještaj

Bivši šef osoblja Bijele kuće, umirovljeni marinac. John Kelly, je to rekao Predsjednik Trump“Je osoba s najviše nedostataka” koju je ikad poznavao, izvijestio je CNN .

“Dubina njegove neiskrenosti samo me zapanjuje. Neiskrenost, transakcijska priroda svake veze, iako je jadnija od bilo čega drugog. On je najneispravnija osoba koju sam ikad upoznao u životu”, rekla je Kelly prijateljima izvijestio je outlet.

Kelly je napustila Bijelu kuću u januaru 2019. 

Ranije ove godine, Kelly je rekao da se slaže s kritikama bivšeg ministra odbrane Jamesa Mattisa na predsjednikovo vođenje protesta nakon policijskog ubojstva Georgea Floyda u Minneapolisu.

Mattis se obrušio na Trumpa u izjavi za The Atlantic  zbog vođenja protesta, rekavši da je Trump prvi predsjednik u životu “koji ne pokušava ujediniti američki narod – čak se ni ne pretvara da pokušava”.

Nakon Mattisovih komentara, Kelly je rekla bivšem Trumpovom direktoru komunikacija Anthony Scaramucci tokom intervjua koji kaže: “On je prilično muškarac, general Jim Mattis, i ako on to učini, govori vam gdje je u odnosu na brigu koju ima za našu zemlju.” 

Kelly je dodala da “mislim da se stvarno moramo odmaknuti. Mislim da moramo pažljivije pogledati koga ćemo izabrati.” 

“Kakav je njihov karakter? Kakva je njihova etika?” nastavio je. “Jesu li spremni, ako budu izabrani, predstavljati sve svoje birače, ne samo bazu, već sve svoje birače? I onda pogledati politiku.” 

OGLAS

Kelly je također branila umirovljenog pukovnika vojske Aleksandar Vindman zbog izražavanja zabrinutosti zbog predsjednikova poziva s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim prošle godine, koji je bio srž Trumpove rasprave o opozivu, između ostalih kritika.

Kellyni novi komentari dio su specijalne CNN-ove pod naslovom “Insajderi: Upozorenje bivših Trumpovih zvaničnika” koja se prikazuje u nedjelju. Bivši savjetnik za nacionalnu sigurnostJohn Bolton, bivši sekretar za zdravstvo i socijalne usluge Rick Bright i drugi bivši dužnosnici Trumpove administracije koji su kritizirali predsjednika trebali bi se pojaviti u specijalnom dijelu.

Trump je više puta kritizirao  Kelly otkako je napustio Bijelu kuću. Nakon što je Kelly obranila Mattisa, Trump je rekao da bivši šef kabineta “nije bio u mom neposrednom krugu, bio je potpuno iscrpljen poslom i na kraju je samo šmrkao u mraku.”

 

 

 

Show More

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close