politikaSrbijavijesti

Jeremić: Deset godina Vučić Srbiju vodi stranputicom

Predsjednik Narodne stranke (NS) Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da vlast Aleksandra Vučića već punih deset godina Srbiju vodi stranputicom, “jer je njegov glavni cilj uspostavljanje i održavanje jake osobne vlasti, a uvjet za jaku osobnu vlast je slaba država”.

Jeremić je kazao da su u takvom sustavu institucije poništene, a državni aparat je korumpiran i upregnut samo za opstanak diktatora na vrhu tog sustava, koji onda može upravljati i organiziranim kriminalom, jer ne važe zakoni, nego njegova volja.

“Zato je jedini odgovor tako slabe države na veliku ekonomsku krizu bio dodatno zaduživanje građana i zbog toga u slaboj državi nema obračuna s korupcijom, na pregled kod liječnika specijaliste čeka se godinama, djeca u školama maltretiraju nastavnike, jer diplomu mogu kupiti na trafici. To su jasne i svima vidljive posljedice uspostavljanja i održavanja osobne vlasti jednog čovjeka”, istaknuo je Jeremić za Betu.

Na pitanje može li 2023. godina biti godina promjena, predsjednik Narodne stranke je rekao da sljedeća godina može biti godina nade i godina u kojoj će biti stvoreni uvjeti za konačni pad režima Aleksandra Vučića.

“Redovni lokalni izbori bi trebali biti održani 2024. godine i glavni cilj Narodne stranke, a nadam se i ostatka opozicije, jeste da na tim izborima ostvari dobar rezultat. Kada režim izgubi vlast u značajnom broju velikih gradova općina, tada je proces pada nepovratan i neće proći mnogo vremena do pada Srpske napredne stranke (SNS) s vlasti i na republičkoj razini”, smatra Jeremić.

(Fena)

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
%d bloggers like this: