vijesti

Izraelski ratni avioni bombardovali jug Gaze u noćnim vazdušnim napadima

Izrael je izveo vazdušni napad na palestinsku enklavu u Gazi

Izrael je izveo vazdušni napad na palestinsku enklavu u Gazi. Snimci koje su podijelili palestinski mediji prikazuju noćno nebo osvjetljeno plamenom dok izraelski avioni gađaju mete u gusto naseljenom pojasu.
Bombardovanje se dogodilo u ponedjeljak prije ponoći po lokalnom vremenu. Palestinska mreža Quds News tvrdi da su izraelski avioni i bespilotne letjelice kružili nebom prije nego što su izveli vazdušne napade na grad Khan Younis u južnom pojasu Gaze.

Ogromne eksplozije su zabilježene na videima, dok su izraelske bombe slale stubove dima i vatre u noćno nebo.

Izraelska vojska je tvrdila da su napali “Hamasovu lokaciju za proizvodnju raketa i vojnu bazu” u znak odmazde za “zapaljive balone” lansirane iz Gaze, dok optužuje Hamas da je “terorisao” izraelske civile tokom jevrejske Nove godine, koja se slavila od zalaska sunca u ponedjeljak do srijede.

Do udara je došlo nekoliko sati nakon što su lokalne vlasti u regionalnom vijeću Sha’ar Hanegev izvijestile da su zapaljivi baloni lansirani iz pravca pojasa Gaze izazvali nekoliko požara u tom području. Požari su odmah ugašeni i nisu izazvali veću štetu.
Bombardovanje se takođe dogodilo nedugo nakon što je šest palestinskih militanata pobjeglo iz zatvora visoke bezbjednosti na sjeveru Izraela kopanjem tunela iz ćelije u sistem za odvodnjavanje objekta. Bjekstvo je izazvalo masovnu potragu izraelske policije i vojske.
Izvor

Show More

Leave a Reply

Back to top button