politika

Iran odgovara na potencijalni Trumpov napad prije napuštanja funkcije

Zapovjednik Iranske revolucionarne garde, general-bojnik Husein Salami, rekao je u srijedu da vojni rat za SAD nije mogućnost.

Salami je upozorio da iranske “mobilizacijske snage imaju velike vrijednosti, uključujući čast, dostojanstvo i samopožrtvovanje, a mobilizacijske snage imaju i božansku slavu i njihova srca umiruju u sjećanju na Boga”, izvijestila je Islamska republička novinska agencija (IRNA) .

Nastavio je: „Mobilisti se ne boje nijednog neprijatelja, istovremeno utjelovljuju ljepotu milosti i ljubavi i polazeći od toga kada neprijatelj razmišlja o napadu na naš sistem, osjeća se frustrirano i razočarano.“

Salami je istaknuo da je “vojni rat izvan neprijateljskih mogućnosti, a to je istina i da je ciljao naš narod, našu religiju, našu kulturu, naše izdržavanje i naše zdravlje.”

Završio je svoj govor rekavši: „Stojimo do kraja, a kraj ovog otpora je potpuno propadanje neprijatelja koje danas vidimo dok svjedoči zalasku sunca, dok sunce naše revolucije sja na nebu naroda ove nacije. ponos. “

Salamijevi komentari stigli su kao odgovor na najnovije vijesti o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koji razmišlja o potencijalnom napadu na Iran prije nego što napusti dužnost 20. januara.

Izraelski zvaničnici rekli su novinskoj agenciji Walla, “Mjere pripravnosti izraelske vojske povezane su s mogućim iranskim odgovorom Izraelu, direktno ili preko iranskih opunomoćenika u Siriji, Gazi i Libanonu.”

Walla je istaknuo da je “dok je Pompeo bio u Zaljevu, američka Središnja komanda objavila da je strateški bombarder B-52 izvršio kratkoročnu i dugoročnu misiju na Bliskom istoku kako bi odvratio od agresije i razuvjerio američke partnere i saveznike.”

Trump još nije komentirao izvještaje o svojoj potencijalnoj naredbi za napad na Iran prije napuštanja funkcije.
Show More

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close