zdravlje

Mutacije koje nosi su zabrinjavajuće / Indijski soj otkriven u 44 zemlje, a ova država bi mogla proći gore nego Indija

Indija je u posljednja 24 sata registrovala rekordnih 4.205 smrtnih slučajeva od koronavirusa, saopštilo je ministarstvo zdravlja

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) otkrila je varijantu koronavirusa koji je izazvao nagli porast broja zaraženih u Indiji u 44 zemlje u svijetu.

Indija je u posljednja 24 sata registrovala rekordnih 4.205 smrtnih slučajeva od koronavirusa, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

U istom periodu broj zaraženih koronavirusom porastao je za 348.421. Od početka epidemije u Indiji je od posljedica Covida-19 umrlo više od 250.000 ljudi, a virusom je zaraženo više od 23 miliona osoba. Stručnjaci napominju da je realan broj umrlih sigurno znatno veći od zvaničnog.

Poslije Indije, najveći broj ove varijante virusa zabilježen je u Velikoj Britaniji. WHO je saopštila da su vakcine protiv Covida-19 efikasne u sprečavanju bolesti i smrti kod ljudi zaraženih varijantom B.1.617.

Procjene su da će indijski talas koronavirusa doći brzo i do Nepala, te da će biti bolan i neizbježan. Stručnjaci predviđaju da bi Nepal mogao proći još gore nego Indija sa novom varijantom virusa, budući da ima 30 miliona stanovnika, mjere se nisu poštovale a mnogi su putovali u Indiju.

Izvor

Show More

Leave a Reply

Back to top button