politikavijesti

HDZ oštro reagovao na Milanovićevu izjavu o “neuništivoj Rusiji”: Za čije to interese radi?

Pogotovo sramoti Hrvate u BiH, navode iz HDZ-a

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), premijera Andreja Plenkovića, oštro je danas kritikovala predsjednika Zorana Milanovića, zbog izjave da predsjednik Volodimir Zelenski Ukrajinu vodi u poraz, a da je Rusija neuništiva i pitaju šta bi bilo da su Hrvatsku devedesetih uvjeravali da je “Srbija neuništiva”.

– Milanović ne može pobjeći od činjenice da se protivio širenju NATO i prije ruske agresije… Neprekidno osporava sankcije koje su države članice jednoglasno usvojile protiv Rusije. A sada je otišao i korak dalje, dovodi u pitanje potrebu da ukrajinski narod brani svoju zemlju, da uopšte pruža otpor agresoru!?! – navodi se u saopštenju HDZ objavljenom na Facebooku.

– Zamislimo samo kako bi se Hrvati osjećali da im je devedesetih neko poručivao: Nastavite li se boriti za slobodu, izgubićete, jer je Miloševićev velikosrpski režim ‘brojniji’ i ‘jači’? Jer je Srbija ‘neuništiva’, kako to danas uvjerava Milanović dok se divi Rusiji – navode iz HDZ-a.

Milanović, poručuju iz HDZ, nimalo ne pomaže svojim proruskim izjavama i vrijeđanjem svih ostalih zemalja koje ne dijele njegov stav.

Pogotovo, kažu, ne pomaže Hrvatima u BiH, već ih “sramoti i izoluje na evropskom niovu”.

HDZ pita Milanovića kako može da pomogne svom narodu, ako sve okreće protiv sebe.

– Ovakvo kontinuirano opravdavanje agresije ruskog režima, kojim istrajno nanosi štetu, iznova otvara puno pitanja – Za čije to interese radi Milanović – pitaju iz HDZ.

Podsjetimo, Milanović je danas, komentarišući rat u Ukrajini, kazao da “ovo što Zelenski govori vodi u poraz”.

– To je moćna vojna sila. Rusija nije kao mi, nisu demokracija, oni su neuništivi – kazao je, između ostalog, hrvatski predsjednik.

Izvor

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
%d bloggers like this: