vijesti

General IRGC-a ponovo izražava prijetnje Izraelu

Nedavni atentat na iranskog glavnog nuklearnog naučnika izvršen je na daljinu uz pomoć satelitskog navođenja, umjetne inteligencije i prepoznavanja lica, izjavili su iranski vojni zvaničnici koje su u nedjelju citirali iranski mediji.

Mohsen Fahrizade, za kojeg se vjeruje da je mozak iranskog nuklearnog programa, putovao je automobilom istočno od Teherana kada je ustrijeljen u poslijepodnevnim satima u petak, 27. novembra. Postoje oprečna izvješća o tome kako se napad odvijao, ali većina iranskih računa slaže se da je to bio sofisticirani napad pucnjavom i eksplozijom.

U ubistvu je postavljen “napredni elektronički alat” vođen “satelitskim uređajem”, prema riječima Drugog brigadnog generala Ramazana Sharifa, glasnogovornika Islamske revolucionarne garde (IRGC), kako izvještava iranska poluzvanična iranska studentska novinska agencija (ISNA) .

Kao odgovor na atentat, Sharif je rekao: „Cionisti vrlo dobro znaju da njihovi postupci neće ostati bez odgovora.

“Posljednjih godina dokazano je da njihovi postupci neće ostati bez odgovora.”

Cionistički režim čini sve napore kako bi spriječio da Islamska riječ postigne naučna dostignuća, rekao je, dodajući: „Međutim, danas je Iran, u svjetlu Islamske revolucije, postigao neovisnost u svim poljima politike, nauke i ekonomije kao što je kao i vojna i odbrambena pitanja. “

Izvor

Show More

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close