sport

Gdje je danas možda i najveća legenda SP-a? Došao niotkuda i osvojio svijet!

Dođe Toto i to je to

“Nakon svih ovih godina moja popularnost nikad nije izblijedjela, čak i među mlađim generacijama koje mogu sve pogledati na YouTubeu i internetu. Gdje god dođem u svijetu, dobijem ljubav i poštovanje ljudi, traže mi fotografije i autograme”.

Priča o Salvatoreu Totu Schillachiju jedna je od najpoznatijih u povijesti svjetskih prvenstava. Toto se pojavio na popisu Italije za domaće SP 1990. kao peti napadač, a na kraju je postao najbolji strijelac i igrač prvenstva te kasnije drugi u izboru za Zlatnu loptu iza Lotthara Matthäusa.

Schillachi je imao finu karijeru, ali nikad prije ni kasnije nije postigao takve visine i takav zvjezdani status kao te 1990. Samo godinu dana ranije igrao je Serie B, a već četiri godine kasnije bio je u Japanu kao prvi Talijan u tamošnjem prvenstvu. Za Italiju je upisao 16 nastupa, od čega sedam na SP-u 1990. na kojem je Italija osvojila broncu. Schillaci je ušao u legendu, a iako se rijetko pojavljuje u javnosti, tvrdi da je i danas vrlo popularan.

Toto Schillaci nikad nije želio biti zvijezda, ali je ostao nezaboravan - Gdje je danas možda i najveća legenda SP-a? Došao niotkuda i osvojio svijet!

Gdje je, što radi i još mnogo toga otkrio je britanskom Daily Mailu u rijekom pojavljivanju u medijima.  Priča o Salvatoreu Totu Schillachiju jedna je od najpoznatijih u povijesti svjetskih prvenstava “Možeš biti svjetska klasa, ali i seronja” “Volim prirodu i volim uzgajati biljke. Sretan sam jer imam dovoljno velik vrt za svoje voće i povrće. Jedva se čekam vratiti u svoju školu nogometa”, rekao je Toto, za kojeg pišu da izgleda mlađe danas nego prije 30 godina. Razlog tom je transplantacija kose koja je prekrila njegovu već te 1990. lagano proćelavu glavu. Schillachi još radi i za svoj bivši klub Juventus kao sukomentator i ambasador po klubovima navijača talijanskog velikana diljem svijeta. Tvrdi da je još uvijek jako popularan, a otkrio je i zašto.

“Nakon svih ovih godina moja popularnost nikad nije izblijedjela, čak i među mlađim generacijama koje mogu sve pogledati na YouTubeu i internetu. Gdje god dođem u svijetu, dobijem ljubav i poštovanje ljudi, traže mi fotografije i autograme”, rekao je. “Nije to sam zbog učinka na terenu, nego i izvan njega. Netko može biti svjetska klasa, ali i seronja. Ja sam ušao u talijanska srca zbog svog ponašanja. Uvijek imam vremena za obične ljude. Jedan sam od njih. Ne glumim ništa i zato me vole”, dodao je Schillachi.

Toto Schillaci nikad nije želio biti zvijezda, ali je ostao nezaboravan “Danas bih zabio više golova” “Iz ničega sam postao jedan od najvažnijih igrača svijeta u to vrijeme, ali srećom imam određenu osobnost, drugačiju od ostalih nogometaša”, tvrdi. Otkrio je i da je dobar s Paulom Gascoigneom, još jednim igračem koji je obilježio “njegovo” Svjetsko prvenstvo. Gazza mu je, zbog svog iskustva iz Lazija, nedavno bio prevoditelj na jednom događaju u Londonu. Toto je otkrio i da je fan engleskog nogometa, pogotovo Arsenala zbog ere Arsenea Wengera. “Obožavam engleski nogomet, otišao bih igrati tamo da mi se otvorila prilika. Kada engleske igrače fauliraju, dignu se i nastave, ne kao u Italiji gdje igrači okruže suca. Momčadi se bore do kraja”, rekao je i dao odgovor na neizbježno pitanje – kako bi se snašao u današnjem nogometu? “Zabio bih više golova. U moje doba igrači su vas striktno markirali, tukli i pratili 90 minuta. Sada je lakše. Momčadi igraju s visokom linijom, tu bih iskoristio svoju brzinu”, zaključio je čuveni Toto Schillachi.

Izvor

Show More

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close