sportvijesti

Fury i Whyte zaradili su ogromne svote novca: Saznajte o kojim ciframa se radi

Ponajbolji boksači svijeta ne mogu se požaliti na svoje honorare

Tyson Fury boksač je koji često ističe kako je odavno zaradio dovoljno novca i da to nije nešto što ga pokreće u životu. Obitelj, sreća i religioznost, ono su što Fury gura u prvi plan. Međutim, pobjedom protiv Dilliana Whytea, ”Gypsy King” dodatno je podebljao svoj račun i to jako dobrom cifrom.

Frank Warren i njegov Quensberry promotions, osigurali su honorar od 41 milijun američkih dolara za dvojicu boksača. Podjela je bila dogovorena u omjeru 80:20 u korist Furyja. U konačnici, kad se svede na konkretne iznose, Tysonu Furyju bilo je zagarantirano 29.5 milijuna dolara, ali otvarala mu se i mogućnost dodatnog bonusa u slučaju pobjede.

Taj bonus iznosi 4.1 milijun dolara, a Fury je nokautom u šestoj rundi osigurao i taj novac. Dakle, Fury se vraća kući bogatiji za minimalno 33.6 milijuna dolara. Dodaju li se tu razne cifre koje je vjerojatno zaradio od dodatnih prihoda kao što su sponzorski ugovori i slično, zarada Tysona Furyja još je veća.

Što se Dilliana Whytea tiče, njegov dio kolača osjetno je manji od Furyjevog, ali ne može se niti Dillian požaliti. 7.4 milijuna dolara uprihodio je Whyte za svoj nastup i to je gotovo sigurno najveći honorar koji je zaradio u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Nije Whyte bio zadovoljan podjelom u omjeru 80:20 u korist Furyja, a mnogi pretpostavljaju kako je to jedan od glavnih razloga zašto se Dillian nije pojavljivao na mnogim konferencijama za medije te je odbijao promovirati borbu. Ipak, ako usporedimo zaradu s UFC-ovim prvacima, Whyte mora biti zadovoljan.

Francis Ngannou u siječnju (prvi mjesec) obranio je titulu UFC-ova prvaka teške kategorije. 600 tisuća dolara iznosio je njegov honorar za pobjedu u tom meču, a radi se o najboljem MMA teškašu svijeta. Honorar Dillian Whytea više nego deseterostruko je veći od Furyjeva, a Whyte nije niti u top 3 najboljih boksača teške kategorije. Razlika je jasna, a još je jasnije zašto se Francis Ngannou sinoć također našao u ringu te je izrazio želju boksati protiv Tysona Furyja.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
%d bloggers like this: