politika

Dušan Janjić: Niti je Beograd što je bio prije 60 godina, niti je Pokret nesvrstanih ono što je zagovarao i predstavljao

Niti je Beograd što je bio prije 60 godina, niti je Pokret nesvrstanih ono što je zagovarao i predstavljao, kazao je za O kanal analitičar iz Beograda Dušan Janjić, povodom dvodnevnog Samita nesvrstanih koji se održava u Beogradu.

Prokomentarisao je i ostale razloge slabljenja uticaja Pokreta nesvrstanih, ali i govor Milorada Dodika.

  • U Beogradu jeste bila Federacija u kojoj je bio Tito. U Beogradu se jeste sve to održalo, ali sada su na vlasti oni koji su sve to razbili. Srbija nije jedini nasljednik Jugoslavije. To su sve republike. Drugo, ova politika, ova vlast koja je ovdje od ’90ih godina naovamo, je potpuno suprotno od ciljeva Nesvrstanih i onoga što je on nekada značio. To je jedan veliki događaj koji je legitiman. Sad smo došli do Dodika. Da li je on tu bio kao građansko lice ili je predstavljao nešto, to niko ne zna. Jer on objektivno bojkotuje rad Predsjedništva BiH. Ne znam da li je prijavio svoj boravak Predsjedništvu. To je već problematično samo po sebi, naveo je Janjić.
    Izvor
Show More

Leave a Reply

Back to top button