Bosna i Hercegovinavijesti

Djed Mraz “nepoželjan” i u Sindikatu Federalnog MUP-a

Predsjednik Skupštine Sindikata sluzbenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Obradović reagovao je na odluku Upravnog odbora Sindikata da ove godine ne izvrši nabavku novogodišnjih paketića i ne organizuje novogodišnju predstavu.

Kako je rekao Obradović, umjesto paketića i proslave, odlučeno je da se određeni iznos uplati svim članovima Sindikata.

Obradović je, u ime Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime “najoštrije osudio zabranu nabavljanja novogodišnjih paketića i zabranu organizovanja novogodišnje predstave”, navodi Klix.ba

“Postavljam pitanje kome u Upravnom odboru smeta Djed Mraz, novogodišnji program i dodjela paketića. Djeda Mrazu, novogodišnjim programima i podjeli paketića se raduju sva djeca na svijetu, ali ove godine po prvi put su nepoželjni članovima Upravnog odbora Sindikata službenika FMUP-a. Mišljenja sam da su navedenom Odlukom uskraćena prava djeci članova Sindikata da prisustvuju novogodišnjem programu i dodjeli paketića”, naveo je Obradović.

Istakao je da hitno traže da se navedena Odluka Upravnog odbora stavi van snage.

“Te da se izvrši nabavka novogodišnjih paketića i organizuje novogodišnja predstava, kao što je bila praksa proteklih 10 godina”, zaključio je Obradović.

Podsjećamo, prošle godine, sindikalna organizacija Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine zatražilo je odobrenje za organizovanje dodjele novogodišnjih paketića za djecu uposlenika odnosno članova sindikata, međutim ministar Edin Ramić to nije odobrio dok se svi ne izjasne da ih to ne vrijeđa.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
%d bloggers like this: