vijesti

DF: Anti-NATO politike iz Crne Gore i one koje su u BiH htjele rušiti CIK imaju istog mentora

“Političke strukture koje danas u Crnoj Gori tu državu nastoje da maknu sa njenog euroatlanskog puta (unište EU put i ponište članstvo u NATO-u) potpomognute su iz istog onog proruskog centra, koji je samo prije par mjeseci brutalno atakovao na legalitet izbora Centralne izborne komisije BiH, koja je krajnjim naporima oslobođena od SNSD-ove i HDZ-ove potpune kontrole. Građani Bosne i Hercegovine dobro znaju ko su političke opcije sa sjedištem u Sarajevu a koje su putem pozivanja na ulične nerede i haos direktno pomagale proruskim eksponentima u BiH, SNSD-u i HDZ-u u napadima na institucije države”, navode iz Demokratske fronte.

Navode da su ti napadi odbijeni, ali samo privremeno jer će se i dalje nastaviti kroz pokušaje diskreditacije i delegitimizacije institucija države.

“Imajući u vidu navedene procese, koji imaju i domaći i regionalni karakter, Demokratska fronta još jednom poziva sve političke opcije kojima je država Bosna i Hercegovina na prvom mjestu, da po strani ostave ideološke i političke razlike kada je riječ o kontinuiranim napadima na institucije države, jer te institucije nisu ničije stranačko ili privatno vlasništvo nego vlasništvo svih građana Bosne i Hercegovine. Ne smijemo dopustiti da zbog političkih animoziteta otvoreni neprijatelji države Bosne i Hercegovine dobiju prostor više u svom destruktivnom djelovanju”, poručuju iz DF-a.

Rascjepkanost političkih opcija koje se zalažu za državu Bosnu i Hercegovinu, u bezbroj tabora, ističu, otvara manevarski prostor za neprijatelja države, čemu nažalost svjedoči i primjer Crne Gore.

Show More

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close